etwork.Com Likebox Pro FBFan Code Start -->

Pemilik Mutlak Blog Ini

My photo
First of all welcome to all readers.Maaf sekiranya anda tidak begitu selesa dengan bahasa yang digunakan. mostly bahasa rojak.saya suka berkongsi pengalaman saya dengan orang lain.kalau ada kebaikan,ianya datang dari ALLAH.. kalau ada kekurangan ianya datang dari saya sendiri... -microbiology student

i'm waiting for someone that will bring me a lot of happiness instead of sadness

Wednesday, 11 September 2013

Semester baru di tahun ketiga ^_^

Salam awesome people~

Well disebabkan jadual waktu belom mencapai tahap ke'busy'an melampau, maka saya dengan berbesar hati ingin meng'hupdate' entry baru sempena pembukaan semester baru ini. Jadi... nak cerita apa ye dulu."Macamlah banyak sangat cerita kau nak hebahkan pada orang kan."

Macam biasalah, bila dah masuk sem baru, maka berkobar-kobarlah semangat belajar tu kan... tambah2 pulak dengan adanya subjek macam statistik, memang berazam tinggi menggunung nak buat latihan hari2. Tapi... sejauh mana tercapai azam tu pun tak taula kan. Minggu pertama memanglah. Lecturer ajar kat depan, memang tunduk je menyalin nota. Sampai lenguh2 tangan. Mata nak tertutup pun paksa bukak jugak, walaupun terpaksa tongkat guna penyapu. Pfft -_-". Hopefully, sampai habis semlah semangat yang macam tu...

Jadual aku sem ni, quite simple and nice. Haa hambik kau, 'simple and nice' sangat... Cuma aku tak bape nak bekenan bila ade kelas hari jumaat. Sejak beberapa sem lepas, jadual iolls, memang tak ade kelas hari jumaat. Lebih kurang macam negeri kat kelantan, kedah, semua tu la. But, iolls, spesyel siket sebab tak ada kelas hari ahad. Dorang ahad dah kena sekolah.....woooo...tak best!!! tak best!!

Jadi, aku dan kawan-kawan akan sedaya upaya untuk memujuk doktor yang berkaitan, supaya dorang boleh ubah kelas tu pada hari lain. Dahla satu kelas je, pastu petang pulak tu. Memanglah mengharukan. Harap2 lecturer tak berkira lah hendaknye.

Macam biasalah, semakin dekat nak abis, makin susahlah. So far, sem ni macam relax sikit sebab takde lab. kuliah je semua. No report2. Kalau ada pon, tutorial statistik. Eh cakap pasal statistik, punya la lama tak belajar math, lecturer tanye "apa itu mean, median, mode??" semua orang macam "krikk...krikk..." serius rasa macam noob gila! Hahahhaah. Padahal, sekolah menengah, matriks, semua belajar benda tu. Bila dah terang2... barulah semua orang "Ohhhhh.............." Tapi statistik tahap u, susah wooo...siap ada istilah fence, box plot, dot plot bagai. Tu baru chapter 1. Tak ke susah namanya tu... Tatut titew...sobs..sobs...

As a conclusion, saya berharap, agar sem ini saya akan jadi rajin, selalu buat latihan, cepat faham dan..... turun berat badan. Setiap sem berazam nak kurus. Tapi hujung sem... timbang2 mesti naik 1 2 kg. Useless gila. Tapi sem ni... saya mesti kurus. Makan nasi sekali je. Doakan saya. Hiks... Oklah, nak kurus kena tidur yang cukup. Goodnight ebelibadi...

Dating pertama selepas cuti panjang adalah di gerai Nasi Ayam Penyet... Macam manelah nak kuwus....-..-"

P/s: tite dah ada intagram..hihihi followlah yek..link ada kat sebelah tepi tu..^_^



2 comments:

  1. gud luck yer.. singgah sini sambil klik iklan.. :)

    ReplyDelete
  2. hehe tq :D. be free to visit again :D

    ReplyDelete

Thanx peeps(:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...