etwork.Com Likebox Pro FBFan Code Start -->

Pemilik Mutlak Blog Ini

My photo
First of all welcome to all readers.Maaf sekiranya anda tidak begitu selesa dengan bahasa yang digunakan. mostly bahasa rojak.saya suka berkongsi pengalaman saya dengan orang lain.kalau ada kebaikan,ianya datang dari ALLAH.. kalau ada kekurangan ianya datang dari saya sendiri... -microbiology student

i'm waiting for someone that will bring me a lot of happiness instead of sadness

Thursday, 10 January 2013

HAPPY BIRTHDAY GIRLFRIEND!!

HAPPY BIRTHDAY AMEE...

ENTRY INI KHAS UNTUK ROOMMATE SAYE YANG BERNAMA FATIN AMEERA...

PERLULA TULISAN BESAR2 NEH

AMEE
AKU MUNGKIN BUKAN SEORANG KAWAN YANG BAIK...YANG SEJATI

... SEBAB AKU MUNGKIN AKAN LUPAKAN KAU SATU HARI NANTI..
TAPI...
AKU NAK KAU TAU YANG...

EHEMM...

BUAT MASA NI...

IN SHA ALLAH AKU AKAN SENTIASA ADA UNTUK KAU....

DENGAR PROBLEM KAU...

JADI DOKTOR CINTA..
OK MUNTAH SEKARANG

TOLONG JAWABKAN BILA ORANG TANYA KENAPA KAU TAK MAKAN NASI...

ERR LAGI...

MACAM2 LA...

JADI...


ON YOUR BIRTHDAY...

IOLLS TAK DE HADIAH NAK BAGI...
SELAIN DOAKAN KAU.. 
PANJANG UMO...
DI MURAHKAN REZEKI..
SIHAT TUBUH BADAN...
DAN
TERUS SUCCESS....
BARU PERASAN AKU CAPSLOCK..AHH LANTAK LAA...


FOR AMEE...

HAPPY BIRTHDAY! 
SPECIAL FOR U.. 
SENGIL CUKA HAMNIDA


Wednesday, 9 January 2013

kami buddyz tak kan terpisah!

assalamualaikum readers...

arini iolls nak update entry bergambar... echehhhh.....

hari tu aku ngan 6 orang kawan yang lain telah picnic di Putrajaya! erk... kenapa Putrajaya?? ahh kau sebok je nak tau kan... sebab putrajaya dekat ler..ape lagi... lagi pon actually banyak je taman2 menarik kat sana.. (iolls dah boleh jadi pemandu pelancong dah ni)

so... kami ber 7 mengambil inisiatif untuk memasak sendiri....memandangkan we'olls ade chef2 berbakat yang baru turun dari langit...ok exravaganza sangat dah ni...

menu2nya adalah seperti berikut...


  • pasghetti atau nama lamanya spaghetti (di masak oleh aku dan c.r.a)
  • sandwich tuna...tuna ok...bukan sardin! (di sediakan oleh wani, farah,n  fyza)
  • murtabak megi (hasil air tangan tiwah di saat akhir)
  • kek coklat giant
  • air sunquick blackcurrant (zahraa sponsor)


sos pasghetti tu i yang masak....:D

tolong jangan pandang kek giant ni sebelah mata ok...sedap gile kot!

kami wanita dan selera kami besar!


so harusla makanan yang menjadi agenda utama kan..instead of main tukar2 adiah..ohh i lupe plak nak snap gamba dorang dengan hadiah masing2...pastu main kotak beracun...err... kami je rasenye still berkecimpung dengan game2 tradisional macam tu haa..hehehehe

dan agenda seterusnya adalah agenda menangkap gambar! 

dalam kereta before betolak.....

kereta kami di belakang...kereta mereka di depan :D

makcik kafe...tukang cedok

masih adegan cedok mencedokan...

c.r.a makan ape..aku pon tak tau.. =..="

pasghetti buatan saye dan c.r.a! sedap hingga menjilat jari hoiii

barisan ratu cantik dari kiri zahwaa... nasa.. dan fisa...


barisan pengetua sekolah... dari kiri fawah..wani..tiwah..dan c.r.a



dan tidak lupa gamba shok sendiri i...hahahahhahaha


dan inilah kami... pelajar jurusan mikrobiologi yupiyem!
i harap our friendship never end... sem depan update entry pegi singapore plak...asyik putrajaya je....=..="

p/s: upload gune Yes..harusla laju...tak gituuu!

itu die ahli mikrobiologi sejati!


assalamualaikum readers....

ok tajuk pon kalau kau tengok mesti kau rase nak muntah berulang kali kan... ade aku kesah... muntah la kau nak kalau kau nak muntah banyak kali pon..penat aku cari tajuk sesuai tapi tak jumpe... stakat ni ini je yang mampu aku pikirkan.....

so.. sekarang ni semua budak2 degree tengah sebok berperang dengan buku.. lecture note.. tutorial semua..sebab nak final da kan...dan kepada korang yang dah nak final tu.. GOOD LUCK! BEST OF LUCK! aku pon berperang jugak...tapi bukan dengan buku segala bende pembelajaran semua tu..dan bukan jugak berperang dengan perasaan ye..*ok geli* jadah ape kau nak beperang dengan perasaan. iolls beperang dengan bende hidup...bukan kawan...sorry siket..i baik tau dengan kawan2 i...haaa..i beperang dengan BACTERIA! dengan kuman...tahu!!!

kisahnye bermula hari sabtu yang lepas.... bangun je tido aku rase macam baru lepas main badminton tu haa..tangan kanan aku start dari bawah ketiak sampai ke siku tu sakit ya Rabbi... hamboi...tepikir gak aku..ape yang aku buat mase tido tadi sampai sakit macam ni sekali.....tapi aku buat tak tau je laa... sebab mungkin salah tidur memandangkan iolls ikut sunnah nabi tidur mengiring ke kanan. :D.. mungkin badan dah berat sangat la kot...*mungkin perlu kurangkan pengambilan makanan berat..*

beberapa hari sepanjang study week ni...badan aku lemah je...tak macam biase...hairan jugak aku..tapi mungkin la sebab cuaca yang suram je kan..turut men'drag'kan fizikal aku supaya turut suram lemah dan tak bermaya....

aku ade gak merujuk kepada beberapa orang terdekat dengan aku berhubung penyakit sakit tangan aku ni haa...antaranya of coz la my mom kan...my nenek..selaku tukang urut tradisional..wani..tira...dan beberapa orang yang lain....

mak aku kate...

"alahh salah tidur tu...memang la macam tu sakitnye..nak pakai baju pon susah kan...usahla mengiring lagi dah..tidur tegak plak....mak pon selalu kene"
pastu aku dah try tidur tegak...namun hampa..tangan aku still sakit...dan berdenyut...second respondan...opah aku...

"kamu ade telanggar ape2 kot.. kot serang baru sakitnye sampai..bengkok yek...ade le tu..kadang kite bukan peghasan...cube la sapu minyak angat ke..udoh sapu??"

sampai habis krim flenil aku tu haa opah hoi..tak hilang jugak.... respondan ketiga adalah jiran bilik sebelah....

"wani rase kelenjar nasha bengkak...wani dah penah rase dah...sakit bawah ketiak tu....."

tapi saye dah rabe2 dah takde pon benjolan ape2.. T___T..dan yang last ni yang paling tak boleh blah...=..="

"aku rase ade 'bende' hinggap kat kau ni...kau ade pegi mane2 tak.."

dan aku....speechless............................................

setelah beberapa hari aku cube tahan sakit..at last hari ni memang dah tak mampu nak tahan dah.. semalaman aku tak tido kot..sampai tahap aku mandi pukul 6 pagi sebab tak tahan sakit punye pasal..teruk tak teruk...dan aku pon ambik keputusan untuk pegi ke PKU (pusat kesihatan universiti.)

nasib aku agak baik sebab tak ramai orang..iolls tak  suke pegi klinik sebab kene menunggu la..tapi so far for the first time aku menjejakkan kaki ke PKU UPM ni...aku boleh bagi 4 bintang la...die punye pengurusan ok..smooth je...so tak banyak masalah. :D

and bile masuk je bilik doktor...*ok doktor die cantik gile i tak tipu* die tanye aku sakit ape...aku pon explain punye explain..die sentuh bengkak kat tangan aku tu....die kate panas sket..(ade belakunya imflamation) die mintak aku test darah...sebab die syak aku kene jangkitan kuman.

after test darah bagai..aku masuk balik bilik doktor tu and guess what..doktor tu cakap macam ni...

"banyak bacteria dalam darah u ni dik."
erk...memang aku ternak pon bacteria ni semue....=..=" ..pastu kitorang berbual siket2 tapi aku tak pulak tanye die bacteria ape yang ade kan....die kate mungkin kuman tu masuk mase kite shave ke...or ade luke2 kecik2 ke..seelok2nye after shave buang terus..and gune yang baru....

dan mungkin die tak tahu yang aku ni budak microbe...yang setiap minggu stok main dengan bacteria je kan...aku cek jugak sekitar tangan kanan aku kot2 ade small2 cut kan..ang yeahh..ade satu kat jari..memang dah lame dah..bekas kene cakar kucing hahaha...and i think pasal tu kot.....so for those yang ambik course macam aku...pertingkatkan lagi tahap kebersihan korang tu..sila basuh tangan  dengan dettol after abs lab!

so doktor cantik bagi ubat ini kat aku!....

ubat surut bengkak.... 

pain killer (kalau tade neh..iolls tak boleh tido)

gastrik...incase kalau ade kesan ubat tu...bole jadi kene gastrik.

and the most important.. ANTIBIOTIK..mesti abis..okeh!

so.. iolls yang tak suke makan ubat tu pon dengan terpaksa kene ambik jugak sebab tak tahan die punye sakit... semrius ok..tak main2...ok la... sampai sini je...babai...


p/s : actually post nidok dalam draft lame gile....hahaha baru hegeh2 nak publish....:D











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...